У Львові ознакують будівлі колишньої єврейської дільниці, а на площі Коліївщини встановлять пілон

16:02 30 липня 2021 р.

Фото до новини

У Львові затвердили перелік архітектурних об’єктів, на яких встановлять інформаційні таблиці в межах проєкту ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину.

Буде ознаковано 9 будівель, а на пл. Коліївщини встановлять інформаційний пілон. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 30 липня, виконавчий комітет ЛМР. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Як розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, інформаційні таблиці встановлять на будівлях колишньої єврейської дільниці у середмісті Львова.

«До прикладу, інформаційні таблиці будуть на  будівлі на пл. Арсенальній, 3, де була школа, на будинку №5, де була ритуальна лазня з миквою. На вул. Староєврейській, 36, де зараз є відділ юдаїки Музею історії релігії, - це найдавніша будівля на цій вулиці. Також ознакують територію Простору синагог та сусідні будівлі», - додав Павло Богайчик.

Також у межах цього проєкту вже закінчують роботи з капітального ремонту площі Коліївщини. 

Нагадаємо, проєкт ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину реалізовують управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, Центр міської історії Центрально-Східної Європи, Лабораторія міського простору та відділ культури Уманської міської ради за підтримки Європейського Союзу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів