У Львові напрацьовують концепцію Муніципальної галереї

17:45 23 жовтня 2019 р.

Фото до новини

У Львівській міськраді розпочали роботу над проектом Муніципальної галереї на вулиці Стефаника, 11.

Про це повідомили в середу, 23 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «21 жовтня була затверджена робоча група експертів та культурних діячів для підготовки концепції нового простору, яка вже активно працює над проектом. Процес напрацювання концепції передбачає кілька відкритих публічних зустрічей із представниками мистецьких кіл, громадою, активістами, які запрошуються до активної участі в обговоренні ідей для Муніципальної галереї».

«Місія нового простору – репрезентувати альтернативну культуру та нові жанри сучасного мистецтва, стати точкою інтелектуальної зарядки та нетворкінгу в сфері культури, місцем можливостей для творчої самореалізації та міждисциплінарних колаборацій», – поінформували також у міськраді.

Учасниками робочої групи стали куратор, засновник Арт-Центру «Я галерея» Павло Гудімов, доктор мистецтвознавства, доцент кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Василь Косів, культуролог, дослідник, керівник «Міського медіа архіву» в Центрі міської історії Богдан Шумилович, координаторка культурних проектів, фестивалів, концертів Роксоляна Мицько, архітектор, художник, дизайнер Андрій Хір, художник, викладач кафедри дизайну Львівської національної академії мистецтв Олег Сусленко, архітекторка, культурна менеджерка Наталія Гераймович, в.о. директора Міського палацу культури імені Гната Хоткевича Олександра Онишкевич. Керівник робочої групи – заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, заступник – директор департаменту розвитку, в.о. начальника управління культури Наталія Бунда, секретар – головний спеціаліст відділу менеджменту закладів культури Анастасія Нечипоренко.

«Робоча група покликана напрацювати концепцію функціонування нового простору на культурній мапі Львова. На двох зустрічах учасники дійшли згоди щодо потреби формування єдиної візії для цілого кластеру нових міських просторів, орієнтованих у своїй діяльності на розвиток сучасного мистецтва (вулицяСтефаника, 11, площа Ринок, 42 і площа Ринок, 21)», – розповіли також у міськраді.

«Специфіка Муніципальної галереї детермінована вдалим розташуванням та технічними параметрами приміщення. В оточенні Наукової бібліотеки імені Василя Стефаника, Картинної галереї імені Бориса  Возницького, «Lem Station» та «Urban»-бібліотеки Муніципальна галерея стане осердям цілого кварталу з культурним вектором діяльності», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів