У Львові відкривають унікальну фотовиставку з особистих фотографій учасників Євромайдану в Донецьку

16:22 27 грудня 2021 р.

Фото до новини

29 грудня 2021 року, об 11.00 у Львівському-прес клубі, за адресою: Львів, пр. Т. Шевченка, 11, відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю у Львові першої в Україні фотовиставки «Євромайдан у Донецьку. Історія боротьби за гідність».

Про це поінформували у Львівському пресклубі, пише Dailylviv.com.

За словами організаторів, це унікальна фотовиставка, яка була зібрана з особистих фотографій учасників Євромайдану в Донецьку, частину з яких доводилося таємно вивозити з окупації. У фотовиставці представлені найбільш важливі події Євромайдану в Донецьку, а також тематичні розділи, присвячені культурному життю протесту, еволюції політичних гасел, репресій проти учасників Євромайдану і звичайно, ролі Євромайданів всієї України та Євромайдану Львова на підтримку острівця Гідності в Донецьку.

Учасники прес-конференції:

Станіслав Федорчук, магістр політичних наук, учасник Євромайдану в Донецьку, Голова Правління ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини», автор тексту фотовиставки «Євромайдан у Донецьку. Історія боротьби за Гідність». Після початку війни – волонтер, громадський активіст, вимушено переміщена особа. Мешкав з родиною у Львові, тепер у Києві.

Юрій Яковенко, учасник Євромайдану в Донецьку, учасник Самооборони мітингів «За Україну» в Донецьку, ветеран російсько-української війни, який влітку 2014 року замість захисту диплому юриста в Донецькому національному університеті вступив до добровольчого батальйону, брав участь в бойових діях та отримав важкі поранення. Наразі громадський активіст, волонтер, мешкає з родиною у Львові.

Ігор Паславський, кандидат політичних наук, доцент, журналіст, Голова ради ГО «Західноукраїнський медіа-центр «Нова журналістика».

Довідка

Фотовиставка створена в рамках проєкту  «Євромайдан у Донецьку: народження нової ідентичності», що реалізується громадськими організаціями Західноукраїнський медіа-центр «Нова журналістика» та «Українська народна рада Донеччини та Луганщини», за підтримки Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська агенція регіонального розвитку».

Символ Євромайдану винайшли львів’яни (відео)

«Чому ми, українці, такі пасивні?», – активістка Євромайдану

Французький дипломат Ерік Фурньє звинуватив російських снайперів у розстрілі Євромайдану, – ЗМІ (відео)

Студентів-львів'ян запевнили: «Донецьк вас любить!» (доповнено відеосюжетом)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів