У Києві викрали активіста Євромайдану Ігоря Луценка

11:37 21 січня 2014 р.

Фото до новини

Ігоря Луценка та ще одного постраждалого активіста вночі викрали невідомі поблизу Жовтневої лікарні. Їх розшукує мобільна група з п'яти активістів. У міліції заявляють, що Луценка не затримували. Євромайданівці підозрюють, що активістів викрала СБУ.

Активісти Євромайдану в Києві розшукують заступника коменданта Євромайдану Ігоря Луценка. У ніч на вівторок, 21 січня він привіз на своєму автомобілі до Жовтневої лікарні постраждалого Юрія Вербицького. Востаннє Луценко виходив на зв'язок близько четвертої години ранку. Він надіслав знайомим смс: "прохання під'їхати, тут по лікарні ходять люди в цивільному, цікавляться. Під'їдьте перевірте, чи не чекають зовні". Про це написала в мережі Facebook активістка Марія Лебедєва.

За свідченням лікарки Олександрівської лікарні, звідки викрали пораненого Вербицького та Луценка, до приміщення увірвалися п'ятеро осіб у цивільному - чорних шапках і чорних пальтах. Луценка схопили першим й повезли його разом із Вербицьким у невідомому напрямку. Про це пише Громадський сектор Євромайдану.

Коли попереджені активісти прибули до лікарні, Луценка та постраждалого там уже не було. Від Вербицького залишилася куртка з паспортом, а біля лікарні - автомобіль Луценка. Після цього активісти почали телефонувати у відділки київської міліції, розповіла DW виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк. За її словами, протягом кількох годин активісти обдзвонили всі відділки київської міліції, але в жодному з них не повідомили, де може перебувати Луценко та ще один активіст. Міліція, яку викликали до Жовтневої лікарні, не змогла визначити, куди повезли зниклих.

"Зверталися до міліції - інформація відсутня… Забирало 5 людей у цивільному, документів не подавали", - повідомив DW викладач Києво-Могилянської академії Володимир В'ятрович, який разом із іншими розшукує зниклого Луценка. Він розповів, що після цього активісти Євромайдану поїхали до СБУ, однак оперативної інформації не отримали. "Офіційна інформація на запит буде в термін до двох діб", - написав В'ятрович на своїй сторінці в Facebook.

"Є підозра, що Ігоря викрала СБУ, бо міліція, напевно, була б у форменому одязі", - розповіла Оксана Романюк. "Очевидно, влада вже почала викрадати лідерів громадського сектора, причому тих, які безпосередньо не беруть участі в нападах на Грушевського", - сказала вона в розмові з DW. За її словами, надалі Громадський сектор Євромайдану скликатиме екстрену нараду і думатиме про подальші дії і заходи самооборони.

"Зараз важливо максимально розповсюдити інформацію, щоб створити тиск громадської думки. Можливо, таким чином вдасться допомогти Ігорю… Треба ще раз закликати Європу і міжнародні структури до запровадження санкцій проти влади. В Україні триває повне беззаконня. Далі чекати не можна, бо вони всіх нас винищать по одному", - прокоментувала Оксана Романюк.

Про це пише DW.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів