Французький дипломат Ерік Фурньє звинуватив російських снайперів у розстрілі Євромайдану, – ЗМІ (відео)

23:14 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sockraina.com

Директор департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє заявив, що серед снайперів, які минулого року розстрілювали активістів Євромайдану, були агенти російських розвідувальних служб.

Директор департаменту континентальної Європи французького міністерства закордонних справ  Ерік Фурньє заявив у документальному фільмі свого співвітчизника, журналіста й письменника Сержа Моат, розповідаючи про події у Києві у лютому 2014 року:  «У той час, коли ми з Лораном Фабіусом були в офіційній будівлі (на вулиці Банковій у Києві), елітні снайпери стріляли у натовп. Ми знаємо, що серед цих елітних стрільців були агенти російських спецслужб. І (було) 70-80 загиблих впродовж дня. Ми залишалися там (у будівлі) і вели переговори з Януковичем щодо пошуку політичного рішення...».

Фільм має назву «Ке д'Орсе. Куліси дипломатії», він присвячений французькій дипломатії під керівництвом Лорана Фабіуса. Про українські події розповідається у третині стрічки, де відображається роль французьких дипломатів у пошуку виходу із кризи в Україні. Про це повідомила сьогодні, 18 травня, агенція «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів