У Донецьку заплановано на 16 березня теракт, – ККПСД

11:52 16 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/EuroMaydan?ref=stream

Про це попередив Координаційний комітет патріотичних сил Донбасу, а «Євромайдан» повідомив у неділю, що зранку до центру Донецька масово звозять чоловіків.

Спільнота «Євромайдан» повідомляє сьогодні, 16 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«МВС, просимо звернути увагу! До Донецька з ранку почали звозити сепаратистів. Збираються вони біля театру опери та балету. Так само вивантажувалися біля стадіону «Шахтаря». На одному з автобусів табличка «Торез», на інших – закриті газетами. Організатори з метою конспірації зняли номери зі своїх автомобілів (білий «Шевроле» і чорний «Мерседес»). Весь контингент – чоловіки від 20 до 40».

Інформуючи про це в неділю, «Радіо Свобода» додає в повідомленні «У Донецьку готують провокації – спільнота «Євромайдан», що вчора Координаційний комітет патріотичних сил Донбасу (ККПСД) попередив громадян і владу Донецька і області про ймовірні провокації і можливі теракти 16 березня. З посиланням на свої джерела комітет стверджує, що «на проросійські акції планується звезти до 50 тисяч осіб, серед яких організовані злочинні групи, які мають на меті захоплення державних органів і громадських будівель, а також підбурювання до участі в цьому пересічних громадян».

«Радіо Свобода» повідомляє також, що в поширеній інтернет-виданням «Остров» заяві Координаційного комітету патріотичних сил Донбасу йдеться: «Також у планах російських сепаратистів організація теракту з численними жертвами, щоб згодом показати це в ЗМІ як акт агресії «бандерівців» і українських ультра-націоналістів».

Автори заяви закликають владу адекватно відреагувати на цю інформацію, а пересічних донеччан – з міркувань безпеки відмовитися від будь-яких публічних акцій. Адже 13 лютого після завершення мітингу за єдність України в Донецьку був зарізаний речник місцевої організації партії «Свобода» Дмитро Чернявський, ще четверо учасників проукраїнського мітингу були госпіталізовані.

Як повідомляв «Щоденний Львів», вчора МЗС Росії заявив, що з України «до Росії надходить безліч звернень з проханням захистити мирних громадян», відтак пригрозив: «Ці звернення будуть розглянуті», а керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук попередив: «Уже в найближчі години можуть початися неприємні події й на сході України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів