МЗС Росії погрожує, що у ній «розглянуть безліч звернень з України про захист»

18:36 15 березня 2014 р.

Белоруський сайт «Наша ніва» засвідчив, що в 2014 році Донецьку проти єдності України мітингував учасник російської пропагандистської акції в Латвії в 2009-му

Белоруський сайт «Наша ніва» засвідчив, що в 2014 році Донецьку проти єдності України мітингував учасник російської пропагандистської акції в Латвії в 2009-му
Фото: «Наша ніва»

Про це йдеться в сьогоднішній заяві міністерства закордонних справ РФ.

Зовнішньополітичне відомство Російської Федерації продовжило сьогодні, 15 березня, тиражувати дезінформацію, аналогічну тій, яку поширювало напередодні Другої світової війни міністерство закордонних справ гітлерівської Німеччини. Зокрема в черговій «Заяві МЗС Росії щодо подій на Україні» сверджується:

«В Україні продовжують бешкетувати бойовики, в тому числі з «Правого сектора». 14 березня в Харкові ними була влаштована провокація щодо мирних демонстрантів, які прийшли висловити своє ставлення до так званої нової влади. В результаті відкритої бойовиками стрілянину двоє людей загинули , є поранені.

Надходить тривожна інформація про те, що з Харкова до Донецька та Луганська виїхала колона з озброєними найманцями «Правого сектору», лідери якого оголосили про відкриття «східного фронту», а на одній зі швейних фабрик в терміновому порядку шиють російську військову форму.

На небезпеку рішень Верховної Ради про легітимізацію «Правого сектора» та інших радикалів шляхом перетворення їх в системні силові структури типу Національної гвардії звертав увагу Держсекретаря США Джона Керрі міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров в ході їх зустрічі в Лондоні 14 березня ц. р.

При цьому Сєргєй Лавров настійно закликав Джона Керрі використовувати вплив Вашингтона на Київ для припинення розгулу ультра-націоналістів.

До Росії надходить безліч звернень з проханням захистити мирних громадян. Ці звернення будуть розглянуті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів