У Львові удвадцяте нагородили лауреатів обласної премії. Прізвища

11:48 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

Цього разу у 16 номінаціях було визначено 17 переможців.

Про це повідомила пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com

Переможців обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури нагородили 23 листопада у Львівській опері. У 16 номінаціях було визначено 17 переможців. Усього за перемогу змагалося 46 митців.

Привітав лауреатів і вручив їм дипломи переможців перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

Лауреатами стали:

-   «Мистецтвознавство і культурологія» – імені Святослава Гординського: Ірина Гаюк – за монографії «Культура вірменської діаспори України: історичний дискурс» та «Історична панорама релігійних осередків вірменської церкви на українських землях: до 30-ї річниці відновлення канонічної діяльності Української єпархії Вірменської Апостольської церкви».

- «Музейна справа» – імені Іларіона і Віри Свєнціцьких: Оксана Куценяк, Наталія Скакун – за виставковий проєкт «Historia magistra vitae est. Наша Державність».

- «Збереження культурної спадщини» – імені Бориса Возницького: Марія Боньковська – за комплексне збереження і реставрацію музейних експонатів протягом 2019-2022 років.

- «Поезія» – імені Маркіяна Шашкевича: Любов Проць – за книгу поезій «Тінь Прокруста».

- «Проза» – імені Богдана Лепкого: Юрій Грешко – за пригодницький роман «Протей» та книгу «На псевдо «Стіна». Історично-біографічна повість та оповідання».

- «Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади» – імені Михайла Возняка: Микола Легкий – за монографію «Проза Івана Франка: поетика, естетика, рецепція в критиці».

- «Драматургія, театральне мистецтво» – імені Бориса Романицького: Людмила Корсун – за виконання партії Лю в опері «Турандот» Дж.Пуччіні.

- «Журналістика та публіцистика» – імені В’ячеслава Чорновола: Степан Лепех – за книгу «І у кожного зброя була за плечима…». Оповідки про звитяги українських повстанців».

- «Музичне мистецтво» – імені Станіслава Людкевича: Микола Ластовецький – за музичні твори 2019-2021років.

- «Образотворче мистецтво» – імені Івана Труша: Роман Василик – за твори 2019-2021 років у галузі сакрального мистецтва.

- «Декоративно-ужиткове мистецтво» – імені Зеновія Флінти: Олег Боньковський – за творчі роботи 2019-2021 років у галузі художнього металу.

- «Народна творчість» – імені Філарета Колесси: Олексій Боровницький – за дослідження та популяризацію автентичних бойківських коломийок у 2019-2021роках.

- «Дизайн» – імені Олени Кульчицької: Назар Біда – за дизайн-програму «Традиціїї і новації в дизайні камінів в контексті формування національно орієнтованого продукту у 2020-2022 роках»; Наталія Кудляк – за книжковий дизайн 2019-2022 років.

- «Архітектура» – імені Івана Левинського: Петро Крупа – за розробку «Детального плану території, обмеженої вул. Зеленою, вул. Півколо, вул. Жасминовою у м. Львові».

- «Фотомистецтво» – імені Василя Пилип'юка: Тарас Бичко – за створення виставкових проєктів у 2021-2022 роках та популяризацію українського фотомистецтва у світі.

- «Скульптура» – імені Івана Севери: Юліан-Зенон Савко – за серію робіт, виконаних в галузі монументальної і станкової скульптури протягом 2019-2022 років.

Цьогорічний призовий фонд премії становить 800 тис грн. Розмір грошової премії на кожну номінацію - 50 тис грн.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найбільш престижною творчою відзнакою у Львівській області.

На здобуття премії представляють нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді упродовж останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

Обласна премія в галузі культури діє з 2002 року.

Сергій Осока одержав від Андрія Садового 150 тисяч гривень премії

Львівська облрада очікує рекомендацій щодо премії імені Степана Бандери

Львів’янин Левко Різник – лауреат премії Президента «Українська книжка року»

Лавреатом Міжнародної премії Івана Франка 2021 року став його земляк

Волонтери-стоматологи просять Президента позбавити Державної премії колег, які приписали собі роботу в АТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів