Сергій Осока одержав від Андрія Садового 150 тисяч гривень премії

20:55 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 14 грудня, у стінах мерії відбулась урочиста церемонія вручення премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО.

Це найбільша літературна премія, яка присуджується міською владою в Україні, адже розмір основної грошової нагороди становить 150 тисяч гривень. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Міський голова Львова Андрій Садовий вручив головну статуетку та премію - 150 тисяч гривень - переможцю. Цьогоріч головну нагороду отримав Сергій Осока за збірку «Три лини для Марії» (Видавництво Старого Лева).

«Я дуже приємно вражений, я вражений. Дуже вдячний всім. Мені страшенно приємно отримати таку престижну нагороду», – зазначив Сергій Осока.

Також цьогорічною премією передбачено вручення спецвідзнаки в розмірі 50 тисяч гривень. Її присудили Ірині Шуваловій за збірку «Каміньсадліс» (Видавництво Старого Лева).

Цього року до участі у конкурсі було зголошено 104 видання. Опісля журі Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО у складі Ірини Старовойт, Олександра Бороня, Софії Філоненко, Данила Ільницького та Остапа Сливинського з 30 претендентів довгого списку обрало 12 номінантів.

"Зворушений. Вражений. Приголомшений. Дякую! Поки що слів більше немає. Оговтаюсь - тоді", - написав Сергій Осока з Полтави у ФБ після такої перемоги. 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів