У Гарнізонному храмі закінчують реставрацію стінопису 1740 року на головній наві

18:50 23 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У Гарнізонному храмі свв. апостолів Павла і Петра закінчують реставрацію стінопису на головній наві. Очікуютья, що риштування будуть зняті до грудня.

Про це інформує начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, пише Dailylviv.com,

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook настоятель храму о. Тарас Михальчук, відреставровані фрески будуть підсвічені.

«Розпочинаємо працювати над освітленням фресок Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ. Спільно з українськими фахівцями інсталюватимуть освітлення також європейські компанії, зокрема краківська фірма «RAWEN», які уже понад 20 років освітлюють храми у всій Європі.

Пригадуємо, що у грудні цього року завершується реставрація фресок головної нави храму, авторства Франциска Екштайна 1740 р. Саме у 2021 святкуватимемо 10-ту річницю відновлення діяльності храму. Щиро дякуємо усім причетним до цієї величної події», - написав настоятель храму о. Тарас Михальчук.

Як уточнила Лілія Онищенко, також тривають роботи з реставрації фасаду храму. «Їх залишилось небагато, але деякі роботи можна проводити при температурі до -5 градусів. Якби до грудня у нас така температура була і вдень, і вночі, то роботи можна було б закінчити. Але, якщо температура опуститься нижче цієї позначки, то, на жаль, ми будемо змушені їх зупинити.

Тут залишились ще роботи по тиньку та по захисту каменю. Камінь уже весь розчищений, всі доповнення, втрати виконані», - сказала Лілія Онищенко.            

Реставрація фасаду фінансується з міського бюджету, а відновлення фресок та скульптур на фасаді здійснюється за кошти храму і Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

У костелі св.Антонія у Львові розпочинають реставрацію дзвіниці за кошт фундації Полоніка

Чотири об’єкти, три - у Львові, один - в районі, запропонували на Велику реставрацію

Реставрацію огорожі Палацу Потоцьких міськрада доручила підряднику зі списку недобросовісних

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів