У костелі св.Антонія у Львові розпочинають реставрацію дзвіниці за кошт фундації Полоніка

14:00 21 вересня 2021 р.

Фото до новини

У костелі св.Антонія, що на вул. Личаківській, розпочинають реставрацію дзвіниці. Також відновлять і підпірні стінки в межах храму.

Про це, як повідомила пресслужба ЛМР, розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, пише Dailylviv.com.

«Минулого року у костелі відновили сходи і фігуру Богоматері. Зараз тут вже встановили риштування і розпочинаються роботи з реставрації дзвіниці. Також буде відреставровано і підпірні стінки від вул. Личаківської до вул. Заньковецької в межах костелу. Проблема в тому, що є перепад ґрунту, ґрунт перезволожений, тисне на стіну, вода попадає в стіну і руйнує її. Ці підпірні стінки починають бути загрозливими»,- зазначила Лілія Онищенко.

Цей проєкт розрахований на 2 роки. Реставраційні роботи виконують в межах програми «Спільна спадщина», яку фінансує фундація «Полоніка».

Окрім цього, в храмі св.Антонія у межах програми «Спільна спадщина» реставрують ще один вівтар.

Нагадаємо, в межах цієї програми у Львові відновлюють фігури та амфори на фасаді Домініканського собору, розписи та частково фасад у церкві свв.ап.Петра і Павла, розписи у Латинській катедрі, надгробки та родинні каплиці на Личаківському цвинтарі, ікону у Вірменському соборі.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів