Реставрацію огорожі Палацу Потоцьких міськрада доручила підряднику зі списку недобросовісних

09:31 16 червня 2021 р.

Фото до новини

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради віддасть 2,7 млн грн підприємству об’єднання громадян «Центр комплекс» за ремонтно-реставраційні роботи огорожі з брамою та офіцинами Палацу Потоцьких у Львові

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Йдеться про розчищення та видалення забруднень, реставрацію пошкоджених профільованих деталей, штукатурки, догіпсування та хімічне укріплення гіпсу. Також підрядник відреставрує браму, сходи, вікна та інші двері, цоколь, ліпний декор, димарі, оновлять дахи огорожі та відреставрують стовпи. Роботи завершать до квітня наступного року.

Паспорт опорядження фасадів огорожі Палацу Потоцьких у Львові (джерело: технічна специфікація замовника)

Проєкт реставрації огорожі з брамою та офіцинами Палацу Потоцьких управління охорони історичного середовища в квітні цього року подало на програму «Велика реставрація», однак заявка не пройшла.

Про підрядника

Підприємство об’єднання громадян «Центр комплекс» належить громадській організації «Львівська обласна асоціація всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України».

Водночас компанія «Центр комплекс» входить до списку недобросовісних підрядників Львівської міської ради. Наприклад, у січні 2021 року директор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий зазначив, що підрядник «Центр комплекс» неякісно відремонтував центральну арку. Тоді після робіт з неї відпала частина штукатурки, загалом керівництво Парку було не задоволене результатами ремонту.

Очільниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець зазначила редакції «НГ. Львів», що під час підписання договору з підприємством знала про його приналежність до недобросовісних підрядників.

«Це підприємство може собі дозволити пропонувати на тендерах найнижчу ціну, вони добре готують документи, тому механізму чи причин відхилити їх немає», − пояснила очільниця управління.

При цьому вона розповіла, що в підприємстві «Центр комплекс» працюють різні бригади та є добрі фахівці-реставратори. За її словами, кваліфікована бригада працювала над реставрацією портика Палацу Потоцьких, цими роботами в управлінні були задоволені.

Протягом 2020-2021 років підприємство «Центр комплекс» отримало державних замовлень на 141 млн грн. З останніх замовлень від комунальних підприємств Львівської міської ради – додаткові роботи на 2,5 млн грн з облаштування Центру обслуговування пасажирів громадського транспорту на вул. Івана Горбачевського, 10.

Про тендер

На поточному тендері конкурентами підприємства «Центр комплекс» були два учасники – ТОВ «В.Ф.Ф.» та ТОВ «Дельтабуд». Під час аукціону всі конкуренти знижували свої пропозиції.

Спочатку повідомлення про намір укласти угоду опублікували з компанією «В.Ф.Ф.», однак пізніше відхилили її через те, що та вчасно не завантажила довідки переможця торгів. Наступного учасника «Дельтабуд» з нижчою ціною відхилили через відсутність низки документів, наприклад листа-згоди на обробку персональних даних.

Закупівлю також перевірив Західний офіс Державної аудиторської служби України. В результаті моніторингу порушення виявили в тендерній документації – управління охорони історичного середовища їх виправило.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів