Львів запропонував у випадку військового вторгнення прийняти експонати музеїв з інших областей

14:40 17 лютого 2022 р.

Фото до новини

Львівська ОДА спільно з Львівською облрадою звернуться до Міністерства культури та інформаційної політики щодо надання методичних рекомендацій щодо вжиття заходів для збереження музейних експонатів обласних музеїв під час загрози військового вторгнення та щодо можливості прийняття музейних експонатів з інших областей України на тимчасове збереження.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Таке рішення прийняли під час засідання постійної депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської облради.

Окрім того, згідно з рішенням комісії створили робочу групу за підсумками сьогоднішнього засідання для напрацювання пропозицій, які представлять у зверненні до Мінкульту. До робочої групи увійдуть члени комісії, представники обласних музеїв та Західноукраїнської спілки музеїв.

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, за ініціативою Комісії також обговорили варіанти і можливості дій регіональної та місцевої влади для збереження музейних цінностей.

"Львівщина готова і виявляє ініціативу у випадку чи загострення ситуації на кордоні, чи військового вторгнення, чи надзвичайного стану прийняти експонати музеїв інших областей.

Закликаємо новостворену робочу групу спільно з Львівською облдержадміністрацією напрацювати пропозиції подальших дій і залучити до роботи правоохоронні органи, адже музейні експонати є цінністю держави та потребують належної охорони і збереження", - наголосив Іван Собко.

Львів має тримісячний запас медикаментів, перев’язочних матеріалів,- міський голова (відео)

Львів готовий подавати мешканцям санітарний об’єм води, якщо повністю зникне світло, - мер (відео)

Можливі диверсії: Львів посилює охорону стратегічних об’єктів, - мер (відео)

Комісія з надзвичайних ситуацій у Львові щойно прийняла рішення перед загрозою вторгнення Росії

Мер Львова на сім запитань має відповіді лише для службового користування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів