Дах каплиці Трьох Святителів - в аварійному стані: починають реставрацію

11:45 28 вересня 2021 р.

Фото до новини

У каплиці Трьох Святителів, яка є компонентом ансамблю Успенської церкви – пам’ятки архітектури національного значення, встановили риштування для реставрації даху. Також будуть відреставровані і хрести, що розміщені на куполах каплиці. Їх вже демонтували.

Про це розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко,

За її словами, дах перебуває в аварійному стані, протікає, і є загроза руйнації унікальної ліпнини в середині каплиці. Також будуть ще досліджувати дерев’яну конструкцію покрівлі, аби визначити, чи не потребує і вона цілковитої заміни.

«Зараз ми будемо досліджувати стан дерев’яних конструкцій. Є дискусії щодо методів реставрації покриття даху. Його ще раз обстежимо з риштувань. Можливо, існуюче покриття і можна врятувати, але це треба було робити пів століття тому, бо зараз воно як папір», - розповіла Лілія Онищенко.

 На реставраційні роботи в міському бюджеті передбачили близько 1,9 млн грн, і виконати їх планують якнайшвидше.

«Роботи треба оперативно виконати, бо це дах, і ми не можемо залишити його відкритим. На жаль, ми дуже пізно отримали дозволи на початок ведення робіт від Міністерства культури та від Інспекції держархбудконтролю», - пояснила Лілія Онищенко.


Реставрація дзвіниці церкви Покрови Пресвятої Богородиці: що зроблять за 4 млн 220 тис грн

У костелі св.Антонія у Львові розпочинають реставрацію дзвіниці за кошт фундації Полоніка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів