Руйнація пам'ятки: інспекція Держархбудконтролю у Львові не надавала дозвіл на реконструкцію вілли ХХ ст. на вул. П. Мирного, 10

12:12 28 вересня 2021 р.

Фото до новини

На вулиці Панаса Мирного, 10 у віллі ХХ століття, яка внесена до реєстру пам'яток архітектури місцевого значення під № 2692, триває незаконна розбудова горища.

Це підтверджують фотоматеріали, які є в розпорядженні редакції Dailylviv.com.

Сьогодні, 28 вересня, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев повідомив Dailylviv.com, що інспекція Державного архбудконтролю у Львові не надавала дозвільні документи на реконструкцію будинку.

"Додатково інформуємо, що містобудівні умови та обмеження на вул. Панаса Мирного, 10 також не надавались",- зазначив у відповіді на інформаційний запит видання начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев.

Тижнем раніше начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради повідомила Dailylviv.com, що на "звернення господаря квартири, яка розташована у віллі на 2 поверсі, у 2017 році було надано висновок стосовно можливості здійснення реставрації з переплануванням приміщень квартири №2 у будинку 10 на вулиці Панаса Мирного з розширенням шляхом влаштування додаткових житлових приміщень в межах об’єму існуючого горища”.

Тобто про добудову-підняття горища, яке змінює архітектурні форми пам’ятки, не йшлося.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, тепер інспекція Державного архітектурного-будівельного контролю у Львові має відреагувати на це порушення.

Новобудова на вулиці Лемика не має зашкодити будинку архітектора Івана Долинського

У Львові на вулиці Панаса Мирного нищать віллу - пам'ятку архітектури ХХ століття




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів