Новобудова на вулиці Лемика не має зашкодити будинку архітектора Івана Долинського

20:50 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

У Центрі архітектури та урбаністики «Порохова вежа» під час громадського слухання було представлено проєкт детального плану території у районі вул. М. Лемика.

Проєкт детального плану території розроблений на підставі рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 21.09.2018 № 1028. Про це повідомив інформпортал депутатів ЛМР, пише Dailylviv.com. Його замовником є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — державне підприємство Державний інститут проєктування міст (ДП ДІПМ) «Містопроект».  Про це розповів представник управління архітектури та урбаністики ЛМР Ростислав Жепко.

Представник ДП ДІПМ «Містопроект» Юрій Столяров зазначив, що проєкт цього детального плану, серед іншого, передбачає будівництво житлового будинку на приватній земельній ділянці за адресою вул. Лемика, 26.

«Мета цього проєкту ДПТ – визначити якого розміру і якої поверховості може бути цей житловий будинок. Ми вирішили спроєктувати багатоквартирний житловий будинок малої поверховості, тобто поверховістю від 2-х до  5-ти поверхів у найвищій точці. Переважна поверховість – 3-4 поверхи, тобто будинок йтиме уступами, а вихід на дах і на терасу – на рівні 5–го поверху. Але це невелике приміщення, з якого є вихід на гору. Цей будинок приблоковується до сусіднього і за висотою такий же, як і він. Окрім того, ми врахували пропозиції мешканців щодо в’їзду у паркінг, аби він здійснювався у проєктований будинок із вулиці М. Лемика  та не проходив повз сусідній будинок на вул. Ю. Мушака, як це передбачалося раніше», - зазначив Юрій Столяров.

При цьому архітектори наголосили, що потрібно максимально враховувати комплекс будівель на вулиці М. Лемика, зокрема, і будинок архітектора Івана Долинського, споруджений за його власним проєктом. При проєктуванні вони врахували максимальну відкритість внутрішнього дворового простору та доступ сонця до вікон суміжних житлових будинків, а також  співмасштабність об’ємних елементів архітектури з цінним контекстом.

Завідувач сектору консультацій та громадських слухань управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Дзвенислава Челепіс повідомила: «Письмові зауваження та пропозиції до проєкту детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку можна подавати до 29 серпня 2021 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку: agu@lvivcity.gov.ua ». Із проєктом містобудівної документації (пояснювальною запискою, графічними матеріалами, звітом про стратегічну екологічну оцінку) можна ознайомитись на веб-сайті ЛМР, або до завершення процедури проведення громадського обговорення у приміщенні Львівської міської ради за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кабінет 227.    

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів