Мерія перевиховала Tiffany apartments і дозволила добудовувати змінений проєкт

12:33 15 квітня 2021 р.

Фото до новини

У місті напрацювали компромісний варіант проєкту, аби привести будівництво на вул. Пасічній, 84 у відповідність до декларованих забудовником намірів.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, пише Dailylviv.

«У кінці січня всі роботи зі зведення житлового комплексу «Tiffany apartments» було призупинено, а міська ДАБІ оштрафувала забудовника - компанію «Мій дім» - на 700 тисяч гривень. А все тому, що забудовник дозволив собі до невпізнаваності поміняти проєкт забудови.

Наше управління архітектури після численних виховних зустрічей, а відтак - і робочих нарад, напрацювало компромісний варіант. І відступати від нього – табу. Ми і так зробили чимало в цій неприємній ситуації, коли забудовник ввів в оману виконавчий комітет міськради.

Нагадаю, компанія «Мій дім» дозволила собі кардинально змінити проект забудови після того, як отримала містобудівні умови і обмеження. А саме – було істотно збільшено кількість житла за рахунок зменшення офісних площ. Паркомісця – це питання було принциповим, адже теперішня будова фактично на місці парковки. Забудовник на виконкомі обіцяв, що не лише належно забезпечить паркомісцями майбутніх мешканців житлового комплексу, а й подбає, аби тут були місця для мешканців цього мікрорайону. У підсумку ж - зменшив кількість паркомісць, що їх вже бракувало і для мешканців новобудови.

У напрацьованому виправленому варіанті співвідношення житла/офісів управління архітектури фактично повернуло до початкового рівня: 9200 квадратних метрів житла і 4300 квадратних метрів офісів. А не 13229 кв. м житла і 1581 кв. м офісів, як собі поправив забудовник», - зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю завершила перевірку будівництва житлового комплексу «Tiffany apartments» від будівельної компанії «Мій Дім» у січні цього року. Відтак, за словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, інспекція виявила порушення, тому винесла припис про зупинення будівельних робіт.

Житловий комплекс Tiffany apartments від компанії Мій дім: квартири тут радять не купувати

Міськрада радить не купувати квартири у 30 новобудовах Львова (перелік)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів