У Великій Британії арештували російського олігарха, уродженця Львова Михайла Фрідмана

17:49 3 грудня 2022 р.

Фото до новини

Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії провело масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у злочинах, включаючи відмивання грошей, змову з метою обману Міністерства внутрішніх справ і змову з метою вчинення неправдивих свідчень.

 Інформація про це є на сайті Агентства, пише Dailylviv.com.

58-річного чоловіка заарештували в четвер (1 грудня) у його багатомільйонній резиденції в Лондоні співробітники відділу боротьби з клептократією NCA.

За інформацією з інсайдерських джерел, йдеться про Михайла Фрідмана.

35-річного чоловіка, який працював у приміщенні, було заарештовано неподалік за підозрою у відмиванні грошей і перешкоджанні офіцеру NCA після того, як його бачили, коли він покидав цю адресу з сумкою, у якій виявлено тисячі фунтів готівкою.

Третій чоловік у віці 39 років, який є колишнім хлопцем нинішнього партнера бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за злочини, включаючи відмивання грошей і змову з метою шахрайства.

До операції на території бізнесмена в Лондоні було залучено понад 50 офіцерів. Низку цифрових пристроїв і значну кількість готівки було вилучено після інтенсивних пошуків слідчими NCA.

Усі троє були опитані NCA та були звільнені під заставу.

Грем Біггар, генеральний директор NCA, сказав : «Осередок боротьби з клептократією NCA, створений лише цього року, досягає значних успіхів у розслідуванні потенційної злочинної діяльності олігархів, постачальників професійних послуг, які їх підтримують і допомагають, а також тих, хто пов’язаний з російським режимом. .

«Ми продовжуватимемо використовувати всі доступні нам повноваження та тактику, щоб подолати цю загрозу».

За даними NCA, з моменту створення підрозділу влітку цього року провели майже 100 операцій проти еліт, пов'язаних з Путіним, та їх спільників, включаючи накази про заморожування рахунків, що належать людям, які тісно пов'язані з росіянами, які підпали під санкції.

На міжнародному рівні робота NCA допомогла заморозити численні об’єкти нерухомості, вісім яхт і чотири літаки, і воно продовжує співпрацювати з управлінням зі застосування фінансових санкцій, щоб забезпечити заморожування інших активів у Великобританії, а також з глобальними партнерами для боротьби з незаконними багатствами, які зберігаються за кордоном.

Фрідман обіцяє Україні більше, ніж дали разом Ахметов, Пінчук, Порошенко, Фірташ і Гереги та Кº

Уродженець Львова перекаже Україні $1 млрд за звільнення від санкцій ЄС і Великобританії

Російські власники Моршинської намагаються її продати, щоб врятувати від націоналізації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів