Флісову куртку Зеленського продали в Лондоні за 90 тис фунтів стерлінгів

11:04 7 травня 2022 р.

Фото до новини

На аукціоні зі збору коштів для України в Лондоні продали знаменитий флісову куртку Володимира Зеленського за 90 тисяч фунтів стерлінгів.

Про це повідомила The Telegraph, пише Dailylviv.com

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон перед аукціоном сказав, що цей одяг має коштувати набагато більше, ніж оголошена стартова ціна - 50 000 фунтів стерлінгів. Він закликав людей витратити більше грошей на цю річ.

У підсумку флісову куртку Зеленського продали майже вдвічі дорожче, зібравши життєво важливі кошти для гуманітарної допомоги Україні.

Володимир Зеленський виступив із промовою за відеозв’язком перед торгами зі збору коштів, під час якої подякував Великобританії та «хороброго Бориса», який відвідав його у Києві.

На аукціоні, який проводив Christie’s, були представлені й інші лоти, зокрема глечик-півник, подарований Джонсону під час його прогулянки з Зеленським в українській столиці.

Також був лот - екскурсія Києвом від мера міста та колишнього чемпіона з боксу у важкій вазі Віталія Кличка. Харчування забезпечував єдиний в Україні шеф-кухар, відзначений зіркою Мішлена.

Борис Джонсон сказав: «Підтримайте Україну сьогодні ввечері, мої друзі, щоб велика стародавня європейська столиця Київ більше ніколи не опинилася під загрозою, і щоб Україна знову стала цілісною і вільною».

Війна в Україні може тривати до кінця 2023 року, - Джонсон

Джонсон анонсував новий пакет фінансової і військової допомоги Україні

Військові літаки доставили в Україну з Великої Британії нові протитанкові засоби (відео)

Прем'єр Великобританії назвав наступну ціль Путіна

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Лондон має намір надати 30 млн євро на зарплату українським військовим

За Україну воюватиме син радниці прем'єр-міністра Великобританії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

bbc.co.uk/ukrainian/

 

новобудови Львів