Джонсон приїхав до Києва з Польщі трасою від кордону, яка проходить через Львів

21:23 9 квітня 2022 р.

Фото до новини

У суботу, 9 квітня, до Києва непередбачувано прибув прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Візит британського політика не анонсували.

Про це повідомляє The Guardian, пише Dailylviv.com.

"Прем'єр-міністр поїхав в Україну, щоб особисто зустрітися з президентом Зеленським, на знак солідарності з українським народом", - сказав його речник.

«Вони обговорять довгострокову підтримку Великою Британією України, а прем’єр-міністр запропонує новий пакет фінансової та військової допомоги».

Оскільки авіаперевезення неможливо, Джонсон поїхав до Києва, швидше за все, зі східної Польщі. Маршрут довжиною 600 км від кордону проходить через західне місто Львів. На околицях столиці Джонсон побачить підірвані російські танки на узбіччі дороги, а також іронічні привітальні таблички, намальовані українцями: «Росія йди на х"й».

Джонсон є популярною фігурою в Києві після того, як поставив українській армії важливу протитанкову зброю, систему NLAW шведського виробництва. Зеленський неодноразово хвалив рішучу підтримку Великобританії.

Востаннє Джонсон приїжджав до Києва перед російським вторгненням - 1 лютого. Тоді він провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським у Маріїнському палаці у Києві. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів