У Львові з особливою жорстокістю скальпували кошеня: хто це зробив і яка реакція мешканців, ветклінік, поліції

14:30 4 липня 2023 р.

Фото до новини

Нелюдська трагедія трапилася на вулиці Хвильового.

Про це повідомив Василь Кулиброка, пише Dailylviv.com.

"Сьогодні мій ранок почався не з кави, а з дзвінка знайомої, яка в істериці і крізь сльози намагалася щось пояснити про поранене кошеня. Львів, на вул. Хвильового, 25-27 при сьогоднішньому годуванні вона побачила страшну картину: кошеня, яке ще вчора бігало зі своїми братиками, лежало під кущем зі знятою шкірою майже до половини тулуба. Навколишні батьки чи дідусі з бабусями сказали їй: "Так, вчора тут діти ганяли їх…". Довго не вагаючись, Таня взяла кошеня в сумку, яке від болю і страху прокусило їй палець, і, кинувши всі справи й роботу, поїхала на таксі в клініку Маркевича",- написав Василь Кулиброка.

За словами автора поста, в цій клініці її відмовилися прийняти, бо лікар у них, мовляв, буде тільки у вівторок, а кошеня з вулиці, тому їй потрібно поїхати на вулицю Заводську і спочатку його вакцинувати.

"Майже помираюче кошеня !!!! І попередили, що стаціонар буде коштувати 2500 грн на добу. Відтак Тетяна поїхала в славнозвісний "Євровет", де при вході насамперед запитали про її платоспроможність, бо стаціонар буде коштувати 4500 грн за добу і увага - без вакцинації вони теж не приймають. Коли Тетяна мені зателефонувала вже звідти ,довелось кидати роботу і їхати з нею. Я, чесно кажучи, був і є в шоку від ставлення цих двох клінік: повна байдужість, повне ігнорування, навіть просто стабілізувати чи вколоти знеболювальне, просто нікчемний нуль допомоги.

Поки я їхав за Тетяною, мені порадили завезти кошеня в клініку на Сихів «Вет Плюс», за що дуже дякую. Нас прийняли і, Слава Богу, стабілізували стан маленької кицюні, промили рану, вкололи знеболювальне. Обробили рани, зробили рентген і вакцинування, а також залишили кицюньку у стаціонарі", - розповідає про перебіг трагічної історії автор поста.

"Судячи з травми, хтось націлено різав шкіру і тягнув або підвішував. За тією ж адресою є котик з травмою спини який ходить, як п'яний:  недодіти побили його палками... Одним словом, ростуть недолюдки, які будуть робити кривду усьому живому навкруги. Хочу звернути увагу, що в Тані вдома - 14 котиків, половина з яких вимагає лікування, і вона просто фізично і фінансово не має можливості сама це робити, в неї просто таке серце, яке розривається від болю і пройти і залишити вона б звичайно не змогла. Друзі, давайте всі разом допоможемо, кожен, чим може: хтось часом, хтось порадою дієвою, хтось коштами і допомогою конкретною фізичною", - закликав автор поста.

Згодом він додав, що 03.07.2023, попри надану медичну допомогу, "домашня тварина – кіт помер внаслідок скальпованої рвано-різаної рани ділянки лівої грудної кінцівки, від лопатки до зап'ясткового суглоба та від середини грудини (повністю відсутня шкіра).

Як повідомила редакції Dailylviv.com голова ГО "Еко Прогрес" Устина Бойко, на місці трагедії були поліція і слідчо-оперативна група. Устина Бойко подала заяви до головного управління поліції у Львівській області, відділу поліції Шевченківського району міста та в патрульну поліцію - про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 299 КК України До заяв додано висновок лікарів.

Зокрема, в заяві зоозахисниці зазначено: "У діях невстановлених осіб вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.299 КК України, а саме, жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі - безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів.

В п. 1 ст. 3 Європейської конвенції «Про захист домашніх тварин» 1987 р., зазначається, що ніхто не має права завдавати тварині непотрібного болю, страждань або шкоди. Правові засади унеможливлення жорстокого поводження з тваринами визначені у Європейській конвенції про захист хребетних тварин, що використовуються для дослідних та інших наукових цілей (Страсбург 18  березня

1986 року); Законами України «Про захист тварин від жорстокого поводження»; «Про тваринний світ»; «Про охорону навколишнього природного середовища»; «Про ветеринарну медицину»; «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»; «Про захист населення від інфекційних хвороб» та іншими нормативно-правовими актами.

Жорстоке поводження з тваринами негативно впливає на моральні засади суспільства, сприяє поширенню жорстокості серед дітей і молоді. Небезпека цього злочину полягає в жорстокому поводженні з тваринами, знущанні з тварин, яке формує у громадян, особливо у підлітків, почуття байдужості до страждань живих істот, що призводить до агресії, насилля, прояву садизму.

За вчинення дій, які полягають у знущанні з тварин, що належать до хребетних, вчинених зі застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також з корисливих мотивів, передбачена кримінальна відповідальність.

Також слід врахувати, що дана особа становить суспільну небезпеку не тільки для тварин, а й для людей, в т.ч. дітей. У разі невжиття невідкладних заходів до притягнення вказаної особи до кримінальної відповідальності, застосування до неї  примусових заходів медичного характеру, вказана особа може вчинити нові злочини та становить небезпеку для суспільства.

Відповідно до ст. 25 КПК України, слідчий зобов’язаний в межах своєї компетенції розпочати досудове розслідування в разі надходження заяви про вчинення кримінального правопорушення, а також вжити всіх передбачених законом заходів для встановлення події кримінального правопорушення.

З огляду на вищенаведене та керуючись ст.ст. 25, 44, 56, 59, 214 КПК України,

ПРОШУ:

1. Внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 299 Кримінального кодексу України.

2. Здійснити усі потрібні процесуальні заходи для організації досудового розслідування вказаних кримінальних правопорушень.

3. Отримати доступ з камер відеоспостереження по вулиці Хвильового м. Львова, зокрема, використовуючи можливості ПАК «Безпечне місто».

4. Допитати очевидців події, мешканців мікрорайону, працівників ветеринарної клініки «Вет Плюс».

5. Провести судово-медичну експертизу для визначення причин смерті тварини".

За словами Устини Бойко, важливо, щоб поліція допитала всіх мешканців, оскільки подібні випадки вже були. Вона каже, що, за словами мешканців, там діти згущаються з котів. Мешканці також підозрюють лікаря, який живе поруч, ненавидить котів і, не виключено, що саме він заживо знімав скальп з кошеняти.

Собаку, якого 53-річний мешканець Старичів тягнув за машиною, лікують. Зловмиснику загрожує до 3-х років за гратами

Передріздвяне: у Львові знайшли собаку з поламаними лапами і кулями в тулубі. Священник уже не вірить у загальну набожність Львова

Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів