У Львові арештовано великий готель, пов'язаний з громадянами РФ

13:01 24 серпня 2022 р.

Фото до новини

Оин з найбільших готелів Львова належить підприємству, бенефіціарними власниками якого є громадяни РФ.

За клопотанням прокурора Галицької окружної прокуратури м. Львова судом накладено арешт на 2 приміщення нерухомості – одні з найбільших готелів у Львові та Києві, загальною площею майже 30 тис квадратних метрів та оціночною вартістю майже 1 млрд грн. Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Ця нерухомість належить підприємству, бенефіціарними власниками яких є громадяни РФ. Також, судом накладено арешт на корпоративні права підприємства, якому належить мережа вказаних готелів, на загальну суму понад 100 млн грн.

Вирішується питання про передачу арештованого майна і корпоративних прав в управління АРМА.

За даними слідства, службові особи підприємства, яке займається управлінням готелів, підробило та використало завідомо підроблені офіційні документи, на підставі яких отримали управління над контрольним пакетом акцій мережі готелів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами шахрайства та службового підроблення здійснюється слідчими ГУ НП у Львівській області (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

У прокуратурі не розголошують назви компанії, якій належить мережа готелів, однак за даними джерел ZAXID.NET ідеться про кіпрську компанію Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олександром Бабаковим, який перебуває під санкціями в Україні, Євросоюзі і США, та його бізнес-партнерами. Кінцевою бенефіціарною власницею компанії вказана громадянка Франції Наталія Селіванова.

У Львові компанія володіє готелем «Дністер», а в Києві – одним із найстаріших готелів Premier Palace. Загальна площа арештованого майна становить 28 тис. м2.

9-поверховий готель «Дністер» збудували у 1980-1982 роках у стилі радянського модернізму за проектом архітекторів Людмили Нівіної, Анатолія Консулова та Ярослава Мастила. Чотиризірковий готель входить до трійки найбільших готелів Львова (166 номерів).

Уряд затвердив Указ Президента про конфіскацію об’єктів, які належать росії, на користь українського народу


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів