У Польщі конфіскують нерухомість РФ для розселення українських біженців

22:33 1 березня 2022 р.

Фото до новини

МЗС рекомендує повернути у державну власність нерухомість Російської Федерації у Варшаві. В одному із конфіскованих будинків розселять українcькі родини з дітьми, які змушені були втікати від куль, бомб і ракет російських окупантів.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Міністерство закордонних справ рекомендувало органам державного управління відкрити виконавче провадження щодо двох незаконно окупованих Російською Федерацією об’єктів нерухомості.

Нерухомість, розташована у Варшаві за адресою: вул. Собєського 100 та на вул. Кєлєцька 45 не використовуються в дипломатичних та консульських цілях. Суди вирішили повернути їх державі, яка є їх законним власником.
Міністерство закордонних справ Польщі повідомляє, що також рекомендує використовувати всі процесуальні засоби, щоб провадження в інших справах про нерухоме майно проходило якомога швидше. Міністерство закордонних справ також звертає увагу на кричущу диспропорцію в кількості нерухомості у польсько-російських відносинах.

У четвер місцева влада столиці заявила про готовність підготувати квартири для потреб біженців з України у будинках на вулиці Собєського. Там, за словами міської влади, розселять українські родини з дітьми, котрі втратили рідні домівки внаслідок окупаційно-терористичної атаки на Україну російського диктатора. У будинку, де за часів Польської Народної Республіки проживали співробітники російського посольства, є понад 100 квартир.

У Польщі підготували вісім пунктів прийому біженців від війни з України: на Люблінщині і на Підкарпатті

Польща прийме біженців з України: воєводства готуються до такого сценарію

Польща терміново надає Україні майже мільярд доларів

Польща готує рятувальний потяг для постраждалих в Україні

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

Новий Посол України у Польщі: Дещицю замінив Зварич

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів