Уряд затвердив Указ Президента про конфіскацію об’єктів, які належать росії, на користь українського народу

20:02 5 серпня 2022 р.

Фото до новини

Уряд затвердив Указ Президента про передачу на користь України та українського народу низки російських активів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначає Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, пише Dailylviv.com.

Як зауважив очільник Уряду, усе майно, яке планується конфіскувати, розділено на три категорії. Перша категорія — це майно, яке належить російській державі. Друга категорія — це активи, які належать підсанкційним громадянам та компаніям із росії. Третя категорія — це активи російських банків.

«Сьогодні Уряд затвердив Указ Президента, яким пропонується конфіскація 903 об’єктів, які належать саме російській державі. 79 позицій — це корпоративні права, 824 позиції — майно», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що конфісковані активи конвертуватимуться в кошти, які будуть спрямовані на оборону та відновлення України: «Робимо це системно та відповідно до всіх процедур. Ми не підміняємо закон нашим бажанням, а реалізовуємо це стратегічне завдання у правовий спосіб». 

За словами голови Уряду, цей крок є першим у державній стратегії. Наступним має стати конфіскація російських активів на Заході для відбудови України.

«Над цим працює і Уряд, і Офіс Президента з командами найкращих юристів та з командами міжнародних експертів, наших партнерів і союзників», — підкреслив Прем’єр-міністр.

У цій офіційній інформації Департаменту комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України цікаве також формулювання "Уряд затвердив Указ Президента". Подібно на те, що комунікатори лише процитували слова прем'єр-міністра. Постає запитання: у Києві відбулася зміна влади і тепер уже Шмигаль затверджує укази Зеленського?

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів