Трьох жителів Львівської області СБУ викрило на підривній діяльності на користь РФ

19:37 5 червня 2023 р.

Фото до новини

Щодо одного із затриманих суд вже виніс вирок про позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Двоє зловмисників – прихильники країни-терористки, а третій є фігурантом, який допомагав чоловікам, що згідно з законом підпадають під мобілізацію і хотіли уникнути її та потрапити неправомірно за кордон, а саме до країн ЄС.

Як розповіла під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА речниця  управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, один зі зрадників – це бойовик родом зі Львівщини.

«Чоловік добровільно приєднався  до терористичної організації «днр» та здійснював обстріли військовослужбовців ЗСУ на донецькому напрямку, а саме в Маріуполі. Окрім такої протиправної діяльності, бойовик вів інформаційну пропаганду. Він неодноразово фігурував в інтерв’ю з військовими журналістами країни-терористки, де повністю нівелював значення України, української влади та підтримував агресію російської федерації. А згодом на камеру демонстративно здійснював обстріли металургійного комплексу «Азовсталь». Галицький районний суд міста Львова виніс зловмиснику вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – повідомила Роксолана Яворська.

Інший поплічник ворога безпосередньо діяв на території Львівщини. Для своєї протиправної діяльності він використовував соціальні мережі, де пропагував повну підтримку країні-агресору та поширював наративи прокремлівської влади. Служба безпеки зібрала доказову базу, яка підтверджує протиправну діяльність чоловіка, а слідчі СБУ вже повідомили йому підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – це статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України) і 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»).

Третій фігурант, за словами речниці управління СБУ у Львівській області, 39-річний житель Львівщини, який допомагав громадянам призовного віку уникнути мобілізації, у тому числі громадянам Росії.

«Він допомагав громадянам України, які бажали уникнути мобілізації, виготовити «документи», які давали змогу перетнути кордон. Окрім цього, він допомагав громадянам російської федерації, які опинилися на території  України і намагалися потрапити до Європейського Союзу через територію нашої держави. Цього зловмисника було затримано оперативними співробітниками «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди за виготовлення документів громадянам російської федерації. Йому повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу та обрано міру запобіжного заходу», – зазначила Роксолана Яворська.

Спікерка також додала, що від початку повномасштабного вторгнення на території Львівщини затримали понад 100 імовірних зловмисників – колабораціоністів, державних зрадників та осіб, які сприяють ворогу.

Окрім того, в СБУ повідомили, що ще шести бойовикам терористичних організацій «лнр/днр», які воювали та потрапили в полон на рубежах нашої держави, загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Це все громадяни з тимчасово окупованих територій України, які добровільно вступили до організацій так званої народної міліції «лнр/днр» та воювали проти наших Сил оборони на сході України. Наприкінці минулого тижня Служба безпеки України повідомила про завершення досудового розслідування щодо зазначених осіб та скерувала обвинувальні акти до суду.

На Львівщині судитимуть ухилянтів від мобілізації з Києва і Запоріжжя

Ухилянт від призову на Львівщині потрапив на лаву підсудних

У Червонограді повідомлено про підозру любителю рускава міра

У Львові затримали ФРУнішка: прихильника федеративної республіки Україна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів