У Львові затримали ФРУнішка: прихильника федеративної республіки Україна

12:07 1 серпня 2022 р.

Фото до новини

СБУ затримала ще одного поціновувача путінського режиму: поширював наративи про знищення нашої держави і становлення «Федеративної республіки Україна».

Про це повідомило УСБУ у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Співробітники спецслужби викрили на розповсюдженні інформації про підтримку військової агресії росії проти України ще одного прихильника «руZZкого міра». 

Житель регіону, на своїх сторінках в соцмережах, здійснював Інтернет-пропаганду про «визвольне» вторгнення окупаційних військ, поширював ворожі наративи в підтримку загарбницької політики Кремля і дискредитував Збройні Сили України. 

Також неодноразово брав участь в інформаційних акціях росії та закликав до припинення існування України і створення на частині її території держави з назвою «Федеративна Республіка Україна». 

За матеріалами спецслужби проведено ряд експертиз, які підтверджують, що поширені матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

В рамках відкритого кримінального провадження  за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України  фігуранту повідомлено про підозру. Зловмиснику обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Слідство триває. 

Заходи з викриття проводили оперативники та слідчі УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

У Червонограді повідомлено про підозру любителю рускава міра

Однокласниці з Львівщини відповідатимуть за агресію ерефії у суді

На Львівщині виявили російського диверсанта

Викрито російських агентів у Кабміні і ТПП: скільки заробляли (відео)

У Перемишлі затримали агента ҐРУ: що робив

В Укрзалізниці виявили чотирьох російських агентів: хто вони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів