На Львівщині виявили російського диверсанта

14:09 29 червня 2022 р.

Фото до новини

СБУ викрила ще одного прихильника «русского мира» на Львівщині.Чоловік вів проросійську діяльність, здійснював антиукраїнську пропаганду та планував ймовірну диверсію.

Про це інформує СБУ, пише Dailylviv.com.

За оперативними даними стало відомо, що проросійськи налаштований мешканець Львівщини проводив акції на підтримку агресії рф, використовував комуністичну символіку, поширював інформацію, що він перебуває в окупації українською владою та нівелював значення українських героїв. 

Така протиправна діяльність вказувала на можливе вчинення й ряду інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні.

Під час проведення обшуків в зловмисника правоохоронці вилучили антиукраїнські листівки, символіку країни-агресора та пропагандистську літературу в підтримку російської ідеї, незареєстровану вогнепальну зброю та патрони до неї, холодну зброю, кілька пляшок з коктейлем Молотова, а також зразки форми правоохоронних органів України, яку, ймовірно, чоловік планував використати для вчинення диверсії.  

Триває слідство.

За вказане розповсюдження руйнівних наративів російської пропаганди зловмиснику повідомлено про підозру за ст.436-1 (поширення комуністичної символіки) та ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).  Готуються матеріали для обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття проводили оперативники Червоноградського РВ СБУ у Львівській області спільно з слідчими Червоноградського РВП ГУНП  у Львівській області Поліція Львівської області за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Агент ГРУ Андрій Деркач за гроші Росії вів підривну діяльність в Україні

Викрито російських агентів у Кабміні і ТПП: скільки заробляли (відео)

У Перемишлі затримали агента ҐРУ: що робив

В Укрзалізниці виявили чотирьох російських агентів: хто вони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів