Вона 30 років проживає в Яворові, він мешкає в Дрогобичі: СБУ викрило двох колаборантів

15:12 3 лютого 2023 р.

Фото до новини

За матеріалами СБУ відповідатимуть перед законом ще два колаборанти.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

На Яворівщині співробітники спецслужби викрили поціновувачку «руZZкого міра», яка прославляла злочинні дії армії ворога та поширювала наративи кремлівської пропаганди. Зловмисницею виявилась 54-річна уродженка рф, яка близько тридцяти років проживає в Яворові та має громадянство України.

На особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж жінка публічно підтримувала «путінський режим» та виправдовувала війну росії проти нашої держави. Прихильниця кремля, також розпалювала національну ворожнечу та поширювала матеріали з забороненою комуністичною символікою, за що «щиро кається».

Інший фігурант, місцевий житель Дрогобича, відкрито пропагував ідеологію ворога та поширював матеріали комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

В межах відкритого кримінального провадження фігурантам повідомили про підозру за:

- ч. 1 ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

- ч. 1 ст. 436-1(виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Заходи із викриття проводили оперативники Яворівського РВ УСБУ у Львівській області спільно із слідчими УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Однокласниці з Львівщини відповідатимуть за агресію ерефії у суді

У Червонограді повідомлено про підозру любителю рускава міра

Одіозний ексдерждіяч Діма Табачнік легалізувався як агент ФСБ

Що шукає СБУ у Києво-Печерській лаврі (доповнюється)

Керівник Миколаївської окружної прокуратури здавав росіянам всю інформацію: дані, паролі, локації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів