Ухилянт від призову на Львівщині потрапив на лаву підсудних

10:10 14 червня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: promin.cv.ua

21-річний житель Старосамбірського району без поважних причин не прибув у райвійськкомат.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в п’ятницю, 14 червня: «Самбірською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно 21-річного жителя Старосамбірського району, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 335 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на строкову військову службу)».

«Чоловік, який перебував на обліку у військовому комісаріаті, пройшов обстеження військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до проходження строкової військової служби. Проте, усупереч вимогам статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу, умисно, без поважних причин, не прибув у райвійськкомат для відправки. Таким чином він ухилився від призову», – поінформували також в обласній прокуратурі.

«Під час досудового слідства між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості та узгоджено міру покарання у вигляді одного року обмеження волі (зі застосуванням статті 75 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт із цією угодою скеровано для розгляду до суду», – повідомили також в обласній прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів