Прикордонники пропускали ухилянтів від військової служби без відміток в інформбазі

16:26 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині затримано двох організаторів злочинної схеми, які за 8 000 доларів США забезпечували незаконний перетин кордону військовозобов’язаними.

Про це повідомила прокуратура Львівської області, пише Dailylviv.com.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом мешканцям Львівської і Волинської областей в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що підлягають призову на військову службу. За грошову винагороду – 8 000 доларів США - вони гарантували військовозобов’язаному, що переправлять його через державний кордон України. Під час перетину державного кордону, в ході здійснення паспортного контролю службовці прикордонної служби не вносили відповідні відомості до інформаційної бази про перетин кордону, що надавало можливість останнім безперешкодно виїхати за межі країни.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживають заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Намагалися бусом переїхати прикордонників: затримано переправників, які вивозили 15 осіб (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів