На Львівщині виявили роту ухилянтів від військової служби

12:16 8 квітня 2022 р.

Фото до новини

Третина з порушників уже відповідатиме в суді за підроблення документів і намагання незаконно перетнути кордон України.

Від початку війни дізнавачі та слідчі поліції Львівщини розпочали 141 кримінальне провадження за фактами підроблення і використання підроблених документів, які, зокрема, дозволяють уникнути мобілізації у Збройні сили України з метою надалі виїхати за межі держави, а також за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області, пише Dailylviv.com.

У 47 таких кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Так, дізнавачі сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Як встановили правоохоронці, 33-річний мешканець Київської області виготовив підроблене тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, у яке були внесені відомості про непридатність його до військової служби та зняття із військового обліку, що в свою чергу надає право у період дії воєнного стану на виїзд за межі України та звільняє від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України. Це посвідчення 28 березня зловмисник пред’явив інспектору прикордонної служби на переході «Краковець» під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документ має ознаки підроблення та повідомили про подію поліційних. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду - максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – обмеження волі на строк до двох років.

Також завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Як встановили дізнавачі сектору дізнання відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції, 19 березня на переході «Угринів» 23-річний житель Харківщини під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща надав інспектору прикордонної служби підроблене тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, видане на його ім’я, згідно з яким він зарахований у запас та визнаний непридатним до військової служби. Як і в попередньому випадку, інспектор, який виявив документ з ознаками підроблення, повідомив про подію поліціянтів. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду - максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Самозванців на самовільно збудованих блокпостах судитимуть

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

На Львівщині розпочали 102 кримінальних провадження за підробку документів для уникнення мобілізації: ціна питання

Військовозобов'язаний медик у Львові дав хабар працівникам СБУ, щоб втекти у Польщу

Фальшиві документи для перетину кордону: на Львівщині викрили схему і повідомили про тарифи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів