Самозванців на самовільно збудованих блокпостах судитимуть

19:35 7 квітня 2022 р.

Фото до новини

Громадяни, які безпідставно видаватимуть себе за військовослужбовців Сил територіальної оборони ЗСУ, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє офіційна сторінка регіонального управління Сил територіальної оброни "Захід", пише Dailylviv.com.                                                                       

"Після початку повномасштабного вторгнення Росії багато українців, діючи з найкращих міркувань, самовільно збудували на дорогах безліч блокпостів. Таким чином люди намагалися протидіяти можливому проникненню диверсантів у свої містечка і села, проте це лише серйозно ускладнило рух транспорту, в тому числі і військового.

До того ж, низка таких «активістів» без жодних на те підстав представлялися «бійцями тероборони», а дехто з них навіть конфіскував волонтерську та гуманітарну допомогу, заявляючи, що «цього  потребує тероборона».

Такі дії, безумовно, негативно впливали на імідж Сил територіальної оборони та ЗСУ загалом, тому варто нагадати, що "теробороною" можуть називатися лише Сили територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчі формування територіальних громад, які працюють відповідно до чинного законодавства.

Громадяни ж, які безпідставно видаватимуть себе за військових Територіальної оборони ЗСУ і займатимуться незаконною діяльністю, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Також закликаємо тих, хто, можливо, постраждав від дій самозванців на самовільно збудованих блокпостах, розповісти про такі випадки військовим Сил територіальної оборони, або органам поліції", - йдеться у повідомленні регіонального управління Сил територіальної оброни "Захід".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів