Голова лікарсько-експертної комісії у Львові взяв хабар за підтвердження хронічних хвороб

19:32 22 лютого 2022 р.

Фото до новини

У Львові поліцейські затримали завідувача відділення одного з медзакладів під час отримання 1500 доларів США неправомірної вигоди.

Викрили корупційну схему оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції. До її організації причетний завідувач відділення-голова лікарсько-експертної комісії. За встановлення та оформлення діагнозів хронічних професійних захворювань, які призвели до втрати працездатності, та видачі відповідних медичних висновків пацієнти повинні були сплачувати відповідну суму винагороди.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 22 лютого, поліцейські затримали лікаря під час отримання від працівника підприємства 1500 доларів США неправомірної вигоди.  Фігурант затриманий у поряду статті 208 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність  - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура. Вона повідомила, що викрито завідувача відділення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна лікарня" на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Лікарку-хабарницю зі Львівського військового госпіталю арештували на ніч. Перевіряють схему

На Львівщині засуджено чотирьох медекспертів – вимагали гроші за встановлення групи інвалідності

На Львівщині затримали інспектора прикордонної служби, який за хабар сприяв у військовій службі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів