Лікарку-хабарницю зі Львівського військового госпіталю арештували на ніч. Перевіряють схему

11:54 11 червня 2021 р.

Фото до новини

Слідство перевіряє версію причетності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та медико-соціальної експертної комісії до цієї схеми.

Слідча суддя Галицького районного суду Людмила Фролова обрала запобіжний захід для лікарки рентгенодіагностичного відділення «Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи», що у Винниках. Лікарку підозрюють у вимаганні 8 тис. доларів хабаря з учасників АТО/ООС за оформлення групи інвалідності.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv. 

Підозрювана перебуватиме під домашнім арештом в нічну пору доби, з 22.00 до 7.00 до 1 серпня 2021 року. Прокуратура просила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком два місяці, оскільки вважає досить високим ризик того, шо підозрювана буде переховуватись від слідства і навіть може втекти. Суд погодився з такими застереженнями, але з огляду на те, що підозрювана самостійно виховує дитину і повинна ходити на роботу, все ж призначив нічний домашній арешт.

Нагадаємо, лікарку винниківського госпіталю затримали 1 червня, про що повідомила прес-служба СБУ. Правоохоронці заявили про викриття корупційної схеми, яка «починалась ще на етапі формування первинних документів». Підозрювана перебувала у складі комісії з надання групи інвалідності. За інформацією слідства, вона встановила розцінки, за які нібито надавала свої послуги. Одному пораненому бійцю АТО вона обіцяла змінити групу інвалідності за 8 тис. доларів.

Під час обшуку квартири лікарки правоохоронці виявили ці кошти. Крім цього, вони виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи. Наразі її підозрюють за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Також слідство перевіряє версію причетності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та МСЕК  до цієї схеми.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів