Правоохоронці затримали у Львові лікаря – вимагав хабар від інваліда (оновлено)

20:47 23 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ogo.ua

Екскулап зажадав 2000 гривень за надання й скерування відповідної документації у медико-соціальну експертну комісію для продовження групи інвалідності.

22 липня працівниками прокуратури Львівської області та органів внутрішніх справ затримано лікаря комунальної п’ятої міської клінічної поліклініки Львова, який вимагав та одержав 2000 гривень від громадянина за надання та скерування відповідної документації у медико-соціальну експертну комісію для продовження йому групи інвалідності. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області. Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС розповіли сьогодні, 23 липня,

«Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області спільно з обласною прокуратурою викрили 22 липня 37-річного лікаря однієї з комунальних лікарень Львова під час одержання неправомірної вигоди у сумі чотири тисячі гривень. Правоохоронці встановили, що зловмисник вимагав ці гроші від чоловіка за оформлення йому медичної справи, яку у подальшому чоловік планував скерувати на розгляд  лікарської комісії, котра мала б визнати його непрацездатним за станом здоров’я.

Правоохоронці викрили лікаря під час одержання ним частини неправомірної вигоди у сумі одна тисяча гривень. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів