Львів'янка продавала спецдокументи ухилянтам від військової служби

11:42 21 червня 2022 р.

Фото до новини

Свої послуги фігурантка оцінила у 1800 євро з особи.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури львів’янці повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

За даними слідства, громадянка налагодила схему нелегального перетину кордону особами, що підлягають мобілізації, на підставі оформлених спеціальних документів, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану. Свої послуги фігурантка оцінила у 1800 євро з особи.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Поліція Львівської області уточнила, що цій львів'янці - 22 роки. Підозрювана обіцяла виготовити для «замовника» – чоловіка призовного віку, комплект фіктивних документів, які надають тому право безперешкодного перетину державного кордону України, а саме – підтверджують факт навчання в одному з іноземних вищих навчальних закладів. 

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисниці поліцейські виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази, що підтверджують її причетність до організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів