Дрогобицька вендета: ймовірний убивця таксиста холоднокровно помстився за брата

16:57 17 березня 2021 р.

Фото до новини

Поліцейські повідомили про підозру зловмиснику, причетному до вбивства таксиста у Дрогобичі. Як попередньо встановили правоохоронці, злочин був скоєний з особистих мотивів.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.

Зловмисника, 59-річного уродженця Дрогобича, який тривалий час проживав за кордоном, оперативники кримінальної поліції затримали дорогою на вокзал – він мав намір виїхати за межі України.

9 березня на оперативну лінію 102 з повідомленням  про зникнення свого 63-річного чоловіка, який працював водієм таксі, звернулась  58-річна мешканка Дрогобича. За словами заявниці, напередодні близько 16.00 він виїхав з дому на власному автомобілі «Пежо Експерт» і з того часу зв'язок з ним був втрачений.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, оголосили чоловіка у розшук і 10 березня, під час відпрацювання, виявили його тіло з ознаками насильницької смерті в автомобілі на території  міського кладовища у Дрогобичі. Як в подальшому встановили медики, смерть чоловіка настала внаслідок ножових поранень.

До розкриття злочину були залучені оперативники кримінальної поліції Дрогобицького районного відділу поліції та їх колеги - оперативники Управлінь карного розшуку і кримінального аналізу поліції Львівщини, а також співробітники інших служб територіального підрозділу поліції та поліції Львівщини.

Правоохоронці провели комплекс спільних оперативно-розшукових заходів, під час яких проводили, зокрема, подворові обходи, опитування мешканців та вивчали записи камер відеоспостереження. Завдяки спільним злагодженим діям встановлено, що до скоєння вбивства причений 59-річний уродженець Дрогобича, який тривалий час проживав за кордоном та мав іноземне громадянство. Поліцейські затримали його дорогою на вокзал – він мав намір виїхати за межі України. Також встановлено, що злочин був скоєний з особистих мотивів.

"Крок за кроком, розплутуючи «клубок» подій, було зрозуміло, що злочин продумано до дрібних деталей, а мотиви вчинення - дуже особисті.

Вбивця, знаючи розпорядок дня потерпілого таксиста, винайняв його для поїздки на кладовище, де цинічно і холоднокровно позбавив життя. Після вчиненого - пішов до могил своїх родичів.

За результатами проведення оперативних заходів встановлено особу вбивці — 60-річний раніше судимий громадянин іншої держави, який спеціально приїхав до м. Дрогобича заради помсти. Чоловіка затримано посеред ночі під час спроби втекти.

Затриманий у вчиненні злочину зізнається та звинувачує вбитого ним чоловіка у давній смерті свого брата. Реальні мотиви встановлять слідчі під час досудового слідства.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою",- повідомляє департамент карного розшуку поліції.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької місцевої прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

На цвинтарі у Дрогобичі знайшли тіло таксиста і його автомобіль

Поліція інсценувала вбивство і обманула ЗМІ та кілера

У Львові поліція з'ясовує обставини вбивства чоловіка на вулиці Замковій

10 млн грн відшкодування та 4 працівники на лаві підсудних: стільки коштуватиме для "Львівобленерго" смерть дитини

 
Затриманий повністю визнав свою провину, він розповів у поліції, що вбив Юрія Новосада, бо звинувачує його у смерті свого брата.< Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької місцевої прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів