У Львові судитимуть педофіла за злочини 16-річної давнини

20:51 19 лютого 2021 р.

Фото до новини

У Львові судитимуть зловмисника, підозрюваного у розбещуванні та зґвалтуванні малолітніх дівчат.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.

Як встановили правоохоронці, зловмисник - керівник одного з офіційно не зареєстрованих молодіжних таборів, причетний до 11 злочинів, скоєних щодо дівчат віком від 11 до 14 років. За вчинене йому загрожує покарання - до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Сьогодні, 19 лютого, правоохоронці передали на розгляд суду обвинувальний акт щодо 46-річного львів’янина, підозрюваного у розбещенні та зґвалтуванні дівчат.

Як повідомлялось раніше, зловмисника викрили слідчі відділу розслідувань злочинів, скоєних проти життя і здоров’я особи слідчого управління спільно із співробітниками Управління боротьби із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, поліції Львівщини за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Поліцейські встановили особи жертв зловмисника – на час скоєння злочинів вони були малолітніми дівчатами. Перші факти розбещення та зґвалтування датуються 2005 роком.

Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітніх), ч.4 ст.152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч.1 ст.155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

ЗМІ повідомили ім’я чоловіка, якого підозрюють у педофілії – ним є 46-річний Роман Московченко, директор благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія», який багато років організовував дитячі табори без відповідних дозволів.

«Керівник офіційно незареєстрованого молодіжного товариства організовував оздоровчі та просвітницькі табори для дітей, однак не мав на це офіційного дозволу. Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити гарне враження й на батьків дітей. Він знаходив підхід до священників та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, але й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв», – розповіла журналістам «Ратуші» Мирослава Степанюк, заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівщини.

Правоохоронці відшукали фото- і відеоматеріали, які фільмував сам підозрюваний. На відео все починається з ігор та вікторин з дітьми, які поступово виходять за межі пристойності.

Львівського педофіла вдалось викрити лише минулого року, коли у грудні 2019 року до поліції звернулася одна з його жертв – Ірина, яку він зґвалтував в 11 років. Під час розслідування цього злочину правоохоронцям вдалося знайти докази ще десятьох випадків зґвалтувань. Перші епізоди датовані ще 2005 роком. Зараз жертви уже повнолітні, але на момент вчинення злочину дівчатам було по 11-14 років. 28 вересня суд арештував Романа Московченка на два місяці без права внесення застави, тож наразі він перебуває в СІЗО. А коли чоловікові оголошували підозру, він перебував на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні. Якщо провину доведуть, то йому загрожує до 15 років ув'язнення.

У Львові викрили ґвалтівника малолітніх дівчат, який керував молодіжним табором

У Львові ув’язнили ґвалтівника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів