У Львові у стінах довоєнного будинку Польського радіо знайдено архівні матеріали

19:19 21 червня 2023 р.

Фото до новини

Найдавніші знахідки походять з початку 20 століття.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У колишньому будинку Radio Lwów на вулиці Стефана Баторія, 6 у Львові (нині вул. Князя Романа), на першому поверсі нинішнього мистецького простору – «РадіоГараж», були знайдені архівні матеріали. Це газети, листи, документи та книги, які знаходились у замурованих віконних та дверних нішах. Їх знайшли під час ремонтних робіт. 

Найдавніші знахідки походять з початку 20 століття. Серед них книга Польського музичного товариства, кілька обкладинок Польського радіо, часописи з межі 1940-1960-х років. Є також партитури до творів Бетховена і Баха з нотатками німецькою мовою, датовані 1912 і 1929 роками. Один з буклетів з творами Баха підписаний і перекладений польською мовою.

«Знахідка стосується як самої будівлі, так і спадщини Львівського радіо, яке там знаходилося. Частина матеріалів у дуже поганому стані, вони практично розвалюються. Але багато добре збереглося», – розповів Андрій Лінік, директор комунального підприємства  «Львівське радіо». Усі знайдені матеріали будуть посортовані та оцифровані.

На Личаківському військовому цвинтарі уже ексгумували останки 459 людей (фото)

10 локацій Львова, які найбільше подобаються гостям міста Лева

Під контактною мережею з високою напругою: У Львові з ризиком замінили водогін

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів