Пророцтво Степана Бандери, яке справдилося через 64 роки

13:53 1 січня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 1 січня, у Львові відзначають 114-у річницю від дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери.

Захід відбудеться на пл. Кропивницького, біля пам‘ятника Степану Бандері, о 14.00, пише Dailylviv.com.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року у Старому Угринові на Івано-Франківщині. Він був одним з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху ХХ століття, а після розколу ОУН – голова Проводу ОУН-Б. Разом з Ярославом Стецьком Степан Бандера став автором Акту відновлення Української держави 1941 року. За це його того ж року німці заарештували у Берліні, а згодом відправили до концтабору. У 1959 році Бандеру вбили у Мюнхені за наказом КГБ СССР.

Понад 70 років тому Степан Бандера пророче відповів тим, хто досі вважає, що проблема російського загарбництва лише у Путіні - проблема у російському народі, його менталітеті, цінностях, світоглядних засадах і принципах.

"Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення. Російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні", - написав Степан Бандера у 1950 році.

І завжди нагадував українцям, що «коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він, зрештою, втрачає все, в тому числі і хліб».

"1 січня - день народження Степана Бандери. 114 річницю, як і щороку, відзначили біля пам’ятника Провідникові у Стрию, - повідомила Стрийська міська рада. - Дякуємо усім за спільну молитву, за правдиві слова і настанови. Розпочинаємо наш переможний рік, як ніколи, впевнено і без страху. Ми нащадки Героїв!"

Путін боїться Бандеру за заклики до розвалення російської імперії

Посол Ізраїлю в Україні не хоче змиритися з історичною роллю провідника ОУН Степана Бандери

Посол Польщі помилково підтримав Посла Ізраїлю щодо критики Степана Бандери

Пам’ятник Степану Бандері у червоній фарбі: у Львові вийшли на слід замовника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів