Путін боїться Бандеру за заклики до розвалення російської імперії

22:01 24 березня 2014 р.

Фото до новини

Президент Росії Володимир Путін боїться Степана Бандеру тому, що Бандера одним із перших в історії заговорив про розвалення російської імперії, незалежно від її формату – царська, совєтська чи «демократична».


Відео: Львівський прес-клуб

 Про це сьгодні, 24 березня, в ефірі Громадського інтернет-телебаченні Львівського прес-клубу заявив лауреат обласної премії імені Героя України Степана Бандери, автор 12-томної праці «Історія ОУН і УПА» Євген Перепічка.
«Степан Бандера вважав, що російська імперія будь-якого формату: царська, радянська, чи «демократична» є імперією. Тоді вона складалася із 83 суб’єктів федерації і мала понад 100 національностей. Вони також мають право на самовизначення. І саме ідею самовизначення усіх народів Бандера підняв на гасло. Він наголошував, що російська імперія рано чи пізно має розвалитися і її народи мають створити свої незалежні держави. Тоді Україна буде убезпечена від зазіхань російської імперія типу Путіна», – наголосив Євген Перепічка.
За словами Євгена Перепічки, Степан Бандера вважав, що треба будувати, насамперед, національну, а не демократичну українську державу.
«Бандера розумів, що побудова демократичної української держави означає – залишити Росію в такому стані, як вона була, тільки перефарбувати її на демократичну. Але фактично вона залишиться імперією. Він вважав, що вирвати українську націю із того становища в якому вона опинилася, можна лише викорінивши російські підпори в Україні та поборовши комунізм. Тобто доки ми не усунемо із української території усі російські чинники, ми не можемо побудувати української держави», – наголосив Євген Перепічка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів