На Львівщині відзначили лауреатів премії імені Героя України Степана Бандери

17:45 1 січня 2023 р.

Фото до новини

Біля пам’ятника Степану Бандері у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 114-ї річниці від дня народження голови проводу ОУН.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

До вшанування долучилися представники обласної військової адміністрації, депутатського корпусу, обласної, районної та місцевої влади, ветерани УПА, мешканці та гості Львівщини. 

Як зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, Степан Бандера - це людина, яка демонструвала патріотизм, рішучість, послідовність в боротьбі за Батьківщину. 

«Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення. Російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні. – Пророчі слова Степана Бандери. Як заповідав визначний українець, ми боремось – увесь народ стоїть за свободу, добробут української нації», - наголосив Максим Козицький. 

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері, долучилися до спільної молитви за Україну, співали українські патріотичні пісні. Захід супроводжувала хорова капела Трембіта. Також школярка зі Львівщини Яринка, яка навчається у творчій студії, заспівала пісню для військових - татусів. 

Під час заходу відзначили лауреатів премії імені Героя України Степана Бандери.

Нагадаємо, що у с. Воля Задеревацька Стрийського району розташований музей-садиба родини Бандери. 

Довідково:

Степан Андрійович Бандера (1909 – 1959) - один із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху ХХ століття, голова проводу ОУН-Б - одного з підрозділів Організації Українських націоналістів після її розколу.

Разом з Ярославом Стецьком став автором і проголосив Акт відновлення Української держави від 30 червня 1941 року, за що їх відправили до концтабору.

ОУН-Б, яку очолював Бандера, стала засновницею Української Повстанської Армії. 

Після розпаду СРСР для багатьох українців ім'я Степана Бандери стало символом боротьби за незалежність України.

Міський голова Львова з сином також вшанували пам’ять Степана Бандери

Пророцтво Степана Бандери, яке справдилося через 64 роки

У Мюнхені невідомі осквернили могилу Степана Бандери

МЗС України зрікається Степана Бандери

Посол Польщі помилково підтримав Посла Ізраїлю щодо критики Степана Бандери

Посол Ізраїлю в Україні не хоче змиритися з історичною роллю провідника ОУН Степана Бандери

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів