Зі світу по мільярду - Україні на дефіцит бюджету

20:41 15 вересня 2022 р.

Фото до новини

Україна веде перемовини з ЄС, США і МВФ про потреби у фінансуванні дефіциту бюджету на наступний рік.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів редакторам Financial Times про фінансово-економічну ситуацію в Україні, підтримку наших партнерів і відновлення. Про це він повідомив у ТК, пише Dailylviv.com.

Від початку повномасштабної війни Україна, за словами Шмигаля, отримала від союзників $17,5 млрд, з яких половина — грантові кошти. Найближчим часом Уряд розраховує отримати ще понад $13,5 млрд.

МВФ оголосив про надання Україні додаткового траншу на $1,4 млрд. ЄІБ сьогодні ухвалив рішення про надання €500 млн першого траншу. 

Загалом розмір допомоги складе €1,59 млрд.

Україна очікує додатково на €8 млрд макрофінансової допомоги від ЄС. Сьогодні Європарламент підтримав надання Україні €5 млрд.

Ще $4,5 млрд підтримки до кінця року Україні анонсували Сполучені Штати.

Денис Шмигаль підкреслив, що цьогоріч Україна виконує дохідну частину бюджету. І митниця, і податкова збирають запланований обсяг доходів. 

"Водночас ми ведемо перемовини з ЄС, США та МВФ про потреби у фінансуванні дефіциту бюджету на наступний рік, - заявив прем'єр-міністр. - Паралельно з цим існує фінансова потреба й у швидкому відновленні. Наразі говоримо з партнерами про отримання $3,4 млрд для відновлення критично важливої інфраструктури вже цього року".

Україна отримає 5 млрд євро допомоги від ЄС: на що їх витратить

Шмигаль поїхав у ФРН по Mars II, Panzerhaubitze 2000, IRIS-T

Уряд готується до різних сценаріїв опалювального сезону

Три етапи відновлення України від воєнних руйнувань: чиїм коштом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів