За 1 га сільгоспземлі дають поки що близько 44 тис грн: перші аукціони - у листопаді

23:04 12 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Система Prozorro з початку жовтня приймає заявки на електронні торги з оренди та продажу земель у листопаді.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко написав сьогодні у ФБ, що за 100 днів роботи ринку землі в Україні - з 1 липня - було укладено понад 28 тис. угод щодо понад 70 569 га землі, інформує Dailylviv.com. Як і передбачалося, зауважує міністр, ціна на землю постійно йде вгору – станом на сьогодні вона становить у середньому близько 44 тис. грн за 1 га.

На переконання Романа Лещенка, для повноцінної реалізації земельної реформи ухвалено п’ять надважливих законів України та п’ять Постанов Кабміну, а ще низка документів буде ухвалена найближчим часом.  

"Наше завдання та пріоритет – зробити публічними й доступними всю інформацію та всі ключові операції, які відбуваються на ринку землі. 

Система Prozorro з початку жовтня приймає заявки на електронні торги з оренди та продажу земель – перші аукціони відбудуться вже на початку листопада", - наголосив міністр.

Земля на продаж з різницею в 10 разів: у Дрогобичі - для будівництва, а в Червоноградському районі - для сільгоспвиробництва

Паї на Львівщині дорожчі, ніж в середньому в Україні

Коли продавати земельний пай чи залишити його дітям-внукам, - поради експерта

Ринок землі буде активним аж у 2022 році, а не з 1 липня 2021-го

Власники землі втрачають 13-15 тисяч гривень за пай на рік,- експерт

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів