Уряд захищає лише тих громадян, які мають автономне газове опалення, - Львівгаз збут

19:20 20 січня 2021 р.

Фото до новини

Адже на газ, який продають теплопостачальним компаніям, граничну ціну не встановили, зазначив директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк.

Компанія "Львівгаз збут" готова й надалі сумлінно виконувати свої зобов’язання перед побутовими клієнтами та забезпечувати безперебійне постачання природного газу. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у ФБ, пише DailyLviv.

Зараз ТОВ "Львівгаз збут" веде переговори з гуртовими постачальниками газу, щоб виконати рішення уряду щодо тимчасового встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів.

Утім, найбільш ефективним рішенням в ситуації зростання цін на газ на світових ринках стало б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж видобутого в Україні газу за пільговою ціною всім постачальникам, які працюють з населенням з обмеженням маржі цих постачальників.

"Можна сказати, що держава демонструє трохи викривлене піклування про українців. Від зростання ціни урядова постанова захищає тих громадян, які мають автономне газове опалення, а от за тепло в багатоповерхівках з центральним опаленням люди платитимуть ринкову ціну. Адже на газ, який продають теплопостачальним компаніям, граничну ціну не встановили", - зазначив директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк.

"Львівгаз збут" запевнив, що для клієнтів ТОВ "Львівгаз збут", які закупили газ на опалювальний сезон у рамках акції "Твоя енергонезалежність", ціна залишається незмінною: 4,49 грн, 4,99 грн або 5,49 грн за кубометр (залежно від умов договору).

Нафтогаз пообіцяв газозбутовим компаніям пільговий газ в обмін на базу даних споживачів

НКРЕКП проведе позапланову виїзну перевірку АТ Львівгаз за зверненнями двох мешканців

Нафтогаз підтвердив, що його клієнти матимуть чотири ціни: від 4,73 грн до 6,99 грн за кубометр газу

Нафтогаз України постачатиме газ усім споживачам, яким відмовлять регіональні газові компанії

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів