Нафтогаз пообіцяв газозбутовим компаніям пільговий газ в обмін на базу даних споживачів

11:18 20 січня 2021 р.

Фото до новини

"Нафтогаз" "готовий забезпечити необхідний ресурс для газозбутових компаній для потреб населення з двома варіантами оплати.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу, пише DailyLviv.

Перший варіант передбачає поставки газу зі знижкою до ринкової ціни за умови, що газозбут-контрагент забезпечить верифікацію клієнтської бази.

Газзбут повинен довести наявність серед своїх клієнтів побутових споживачів, а за підсумками кожного місяця - поінформувати Нафтогаз про обсяги, спрямовані безпосередньо на потреби населення.

Обсяги фактичного споживання газу населенням будуть перевіряти. Всі дані про споживачів будуть зібрані, відповідно до вимог чинного законодавства, і дозволять створити єдину державну базу даних.

В майбутньому ця база даних дозволить державі виділяти категорії вразливих споживачів і надавати цільову грошову допомогу, а не вводити додаткове регулювання ринку.

Якщо газзбут не бажає підтверджувати поставки населенню, Нафтогаз Трейдинг пропонує інший варіант - купувати газ за ринковою ціною і з банківською гарантією оплати або по передоплаті.

"Відзначимо, що за даними профільних ресурсів, середня ціна газу в січні коливається від 6830,9 до 7416,7 грн за 1000 куб. М (без ПДВ)", - повідомляє "Нафтогаз".

Також "Нафтогаз" планує застосовувати рахунки з договірними списанням як гарантії цільового використання коштів.

У разі, якщо постачальник газу відмовиться поставляти газ побутовим клієнтам за регульованою ціною, спрацює страховий механізм ринку - постачальник "останньої надії" (ПОН), яким є газопостачальна компанія "Нафтогаз України". Відповідно до вимог законодавства, споживач може бути клієнтом ПОН до 60 днів. Протягом цього періоду споживач повинен знайти нового постачальника газу.

НКРЕКП проведе позапланову виїзну перевірку АТ Львівгаз за зверненнями двох мешканців

Усі газопостачальні компанії виконуватимуть рішення Кабміну. Навіть РГК Фірташа

НКРЕКП чекає на пропозиції до проекту постанови про зниження тарифів для операторів ГРС від 3,5% до 30%

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

П'ять способів перешкодити споживачам газу перейти до нового постачальника

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів