Уряд спростив порядок ввезення на митну територію Україну дронів, касок і бронежилетів

09:33 4 січня 2023 р.

Фото до новини

На час дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги – засобів індивідуального захисту, товарів для їх виробництва, безпілотників і їх частин - здійснюється за місцем перетину митного кордону.

Про це інформує Міноборони, пише Dailylviv.com.

Відповідні зміни до Постанови № 174 “Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану”, ініційовані Міністерством економіки спільно з Міністерством оборони і Збройними Силами України та були підтримані Урядом.

Зокрема, документом визначено, що перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар. У переліку такої гуманітарної допомоги - безпілотні літальні апарати, їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів. Також, каски і бронежилети, виготовлені відповідно до технічних умов, військових стандартів, стандартів НАТО, нитки і тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів.

Крім того, у новій редакції Постанови скасовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та необхідність оформлення гарантійних листів.

Гуманітарна допомога з двома зірочками: як отримати дозвіл на ввезення

2000 бронежилетів зі Львова для військових з шести міст

Резніков показав бронезахист українського виробництва для ЗСУ

До Львова з Чикаго прибули 3 тисячі бронежилетів 4 рівня захисту

На митниці затримали партію плитоносок, бронежилетів і шоломів на 10 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів