Зі Львова передали на передову ще один безпілотний літальний апарат (відео)

11:30 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Це вже п’ятий безпілотник, до виготовлення якого долучилися працівники компанії «SoftServe».

Попередні чотири сьогодні активно використовують на фронті для розвідки і коригування вогню. П’ятий безпілотник волонтерська група «Аеророзвідка Львів» передала заступникові командира мінометної батареї 24-ї окремої механізованої бригади Тарасові Гривулу. 

Працівники ІТ-компанії розробляють програмне забезпечення, пізніше волонтери закуповують комплектуючі і складають безпілотники на базі гуртка авіамоделювання.   Для ефективного використання безпілотників потрібно вміти ними керувати, тому, аби підготувати пілотів, ІТ працівники передали Академії сухопутних військ тренажер, на якому курсанти відпрацьовують навики керування безпілотниками.

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, на сайті «Громадського телебачення». Натомість у «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповіли:

«Волонтерська група під назвою «Аеророзвідка Львів» сконструювала і передала 24-тій механізованій бригаді безпілотник. Розвідувальний пристрій може літати на відстань до двадцяти кілометрів, йдеться у «Спецкорі».

Він невеликий, легкий і не помітний для радарів. Працює безпілотник на акумуляторах, а це робить його майже безшумним.

Після додаткових повітряних випробувань розвідник поїде у зону АТО. Він працюватиме на півночі Луганщини.

Заступник командира мінометної батареї 24 бригали Тарас Гривул розповів: «Ми своїм безпілотником можемо летіти в таких ранкових чи вечірніх сутінках менш помітно і відповідно це нам дозволяє знизитися на меншу висоту і чіткіше зафіксувати деякі об'єкти».

Про це повідомили на сайті «Телевізійної служби новин»

Як інформував «ЩЛ», волонтерська група «Аеророзвідка Львів» передала бійцям уже п'ятий безпілотник.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів