Укренерго закликає не вестися на заклики - долучитися до Години Землі: в чому небезпека

16:56 25 березня 2023 р.

Фото до новини

Це не сприяє економії електроенергії.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

"Не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі!

На щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і єдине, що чого призводить - це до додаткової роботи диспетчерам. Пояснюємо чому.

Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої - це закон фізики. Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей,  особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення  - коли “Година Землі” завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми. 

Найкращим внеском кожного буде ЩОДЕННЕ ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби. 

Ми всіляко підтримуємо екоініціативи, спрямовані на протидію зміни клімату. 

І долучитися до таких ініціатив кожен може щоденно, розумно користуючись електроенергією: не вмикайте одночасно багато потужних приладів і переносьте споживання потужної побутової техніки на нічні години. 

Це буде вашим щоденним внеском у збереження природи і надійність роботи енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Електроенергія подорожчає після 30 квітня

В Україні збільшилося виробництво електроенергії і зменшився її дефіцит

Експорт української електроенергії до Європи можуть відновити вже за тиждень

Зеленський висловив бажання мати іншу мережу електропостачання, - міністерка енергетики США

Україна зменшила імпорт електроенергії до нуля

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів