В Україні збільшилося виробництво електроенергії і зменшився її дефіцит

12:03 4 лютого 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії: знизилось, порівняно з робочим днем, а також дещо збільшилось виробництво на теплових електростанціях. Відповідно зменшився дефіцит потужності.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com

Вийшов з ремонту один блок на тепловій електростанцій. Також завдяки відновленню трансформаторного обладнання на підстанції «Укренерго», включено в роботу ще один блок на одній з електростанцій.

Водночас наявний обсяг виробленої електроенергії недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Дефіцит потужності зберігається.

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження.

Внаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій НЕК «Укренерго», в Одесі та прилеглих районах діють аварійні вимкнення. Разом з Одеською обласною військовою адміністрацією та обленерго фахівці Укренерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго спільно працюють для усунення наслідків та відновлення енергоживлення.

Завершено ремонт та включено в роботу одну з ліній електропередачі на півдні країни. Це дозволить передати більше електроенергії у південний регіон країни, у тому числі деокупованої Херсонщини.

Одеса і частина Одеського району знеструмлені: друга масштабна аварія на підстанції

Морози від -10 до -12 градусів: що буде зі світлом на Львівщині - ЛОВА

Імпорт електроенергії набирає обертів: він може закрити 40-50% дефіциту, - Кудрицький

Власникам 2303 сонячних електростанцій на Львівщині платитимуть повну ціну за зелену електроенергію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів